Samenwerken online bankieren

Kennismaking en intake

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en leg ik uit wat bewindvoering voor je betekent. Als professionele bewindvoerder start mijn werk zodra de rechtbank het bewind toekent en de beschikking afgeeft. Mijn werkwijze is gericht om jou te helpen een nieuw begin te maken en rust in de toekomst te behouden. Het is belangrijk om weer grip te krijgen op de financiën. Als je met mij samenwerkt, kun je rekenen op open en duidelijke communicatie, professionaliteit en naleving van afspraken.

Stappenplan van aanmelding tot beheer

email of aanmelden via de website

Aanmelden

Meer informatie of direct aanmelden? Aanmelding kan via de website of tijdens onze telefonisch spreekuur.

bellen voor een afspraak

Telefonisch contact

Wij nemen contact op om de aanvraag door te nemen en maken een afspraak voor een intake gesprek.

akkoord overeenkomst

Intake gesprek

Wij komen bij je thuis om kennis te maken. Daarbij krijg je uitgebreid informatie over bewindvoering of budgetbeheer. We maken een overzicht van inkomsten en uitgaven en geven je advies.

Kennismaking en intake

Aanvraag rechtbank of overeenkomst

Voor de aanvraag bewindvoering vullen we de formulieren in en sturen deze door naar de rechtbank. Na benoeming door de rechter kan de bewindvoerder pas starten. Voor budgetbeheer stellen we een overeenkomst op en kunnen direct aan de slag.

Administratie opbergen overzicht

Overnemen administratie

We nemen samen de huidige administratie door en melden bij alle instanties dat in de toekomst alle communicatie via ons verloopt.

bankpas en inzage rekening

Openen nieuwe bankrekening:

Er worden twee nieuwe bankrekeningen voor je geopend: een beheerrekening en een leefgeldrekening. Op de beheerrekening komen al je inkomsten binnen. Van deze rekening betalen we je vaste lasten en wordt er wekelijks of maandelijks leefgeld overgemaakt naar de leefgeldrekening. Dat is de rekening waarvan jij zelf een betaalpas ontvangt en waar je bijvoorbeeld boodschappen mee kunt doen.

Portemonnee met geld

Leefgeld

Op de leefgeldrekening maken we wekelijks of maandelijks leefgeld over. Dit geld is voor boodschappen en persoonlijke uitgaven.

Overzicht van inkomsten en uitgaven

Inzage in je eigen financiën

Het is mogelijk om online mee te kijken hoe wij de administratie uitvoeren, waarin je de inkomsten en uitgaven kunt controleren.